B for Bog og Bøger

ABC Scandinavia er nået til B.

En bog er bøgens frugt. Er der flere af dem er bogene bøgenes frugter. En bog er imidlertid også en bog, flere bøger er en bogsamling og rigtig (for at være moderne) mange bøger er et bibliotek.

Færdes man i skove kan man undertiden se bog blive til træer. Går man ind i en boghandel er lidt træ blevet til en bog og da boghandlen kun er en bogsamling må man gå på biblioteket for at finde rigtig mange bøger, som træer gennem århundreder er blevet til.

Som meget ungt menneske havde jeg min gang på et bibliotek med 1000vis af bøger. Det særlige ved biblioteket var dets samling af gamle bøger i fantastiske indbindinger. Det må være det der bleve grundlaget for at jeg i sin tid købte nogle smukke, gamle bøger. En af dem var dog også meget anvendelig, nemlig Meyers Fremmedordbog fra 1878 med Ex Libris af Nicolai Bøgh. Den kostede 10 kr.

5088970834 d7b0b94536 B for Bog og Bøger

Bogen er nu meget slidt og gået fra hinanden.

5088970964 555a76215b B for Bog og Bøger

Grunden til at det er sådan er at den er nødvendig for at min kone kan gætte de vanskeligste krydsogtværser i avisen.

Jeg ved godt bogen er udkommet i et genoptryk, men der er nu noget ganske særligt ved den gode gamle slidte bog, der stadig kan det den skal kunne.

Læs flere B-indlæg på ABC Scandinavia.

21 comments to B for Bog og Bøger

Annonce

Annonce

Feedback på din lederrolle

Har du behov for feedback på din lederrolle eller kender du nogle der har, er der god hjælp at hente hos Annemette Kyhnau, Feedbackkonsulent.

Bogen om adsense!

Harzen på dansk

Ferie-i-Harzen

Besøg fra 1.1.2010

Compteur pour blog gratuit