Lederskab og lykke

Undersøgelser viser at vi i lille Danmark er verdens lykkeligste folk. Det kan nok være det er sådan, men det får et par ord med på vejen af Alfred Josefsen, Irmas administrerende direktør, i Berlingske denne Påskedag.

Han opfordrer folk, der mødes, herunder til påskefrokost om lidt, til at tale om lykken. Hvad er lykken for den enkelte? Hvordan føles lykke? Hvordan kan vi skabe mere lykke? Det kan blive en spændende samtale.

Josefsen kobler naturligvis sine overvejelser sammen med ledelse. Han mener det kan få positiv og god betydning for den virksomhed, hvis ledelse eller ledere kan gøre medarbejderne mere lykkelige.

Det er måske bare den lille krølle på dette, at det hidtil ikke er lykkedes ledere – eller for den sags skyld andre – at gøre nogen lykkelige. Heller ikke ulykkelige.

Det skyldes det enkle forhold, at ingen leder kan vide om hendes handlinger medfører at modtageren af dem oplever eller føler sig lykkelig. Hun kan højst håbe det. Og virker handlingerne ikke lykkeaktiverende må hun foretage sig noget andet.

Dette kan måske lyde spidsfindigt. Det skyldes imidlertid at samme påvirkning passerer igennem forskellige livserfaringer hos de forskellige mennesker der udsættes for dem – og derfor er reaktionerne forskellige.

Under alle omstændigheder – lykkeinitiativet er dejligt at læse om. Og et fint aspekt omkring lederskab.

God Påske på denne den udsædvanlige Påskedag. Så tidligt falder den igen i 2160.

This entry was posted in Arbejde, Kommunikation, Ledelse. Bookmark the permalink.