Regnbede

Regnbede er ikke et nyt begreb, men jeg så ordet første gang forleden. Umiddelbart kunne jeg godt lide udtrykket. fordi det selvfølgelig handler om, hvorledes regnvand kan afledes på anden vis end ved at sende det ned i kloakerne.

Det kan der være meget god grund til at interessere sig – naturligvis med baggrund i de meget store regnmængder der er set i den seneste tid.

Ved at søge lidt på nettet kan man finde endnu flere måder at tænke alternativ afledning på.

Det er interessant fordi afledningskapaciteten ikke er stor nok til de omfattende regnmængder vi ser, og når man, som jeg, bor næsten nederst et sted hvor vandet løber nedad før det løber henad og væk, er der en vis bekymring forbundet med om kapaciteten er stor nok. Kunne man derfor sende regnvandet fra taget ned gennem jorden og ikke gennem kloakken ville effekten af det være en mindskelse af mængden, der skal igennem kloakken og dermed er sandsynligheden for vand ind i kælderen eller andre steder reduceret en smule. Jo flere der kunne finde på at lave alternative afløbsmuligheder for vand på tage og såkaldte befæstede arealer jo mere vil sandsynligheden for at vandet kommer ind falde. Og det er der ingen skade til.

En begyndelse – også til min egen overvejelse – kunne være at opsætte en tønde til opsamling af vand fra taget. Kapaciteten er selvsagt lille, men måske kunne man nå at tømme 200 liter ud på græsplænen inden næste regnbyge kommer – og dagens gode gerning kan følgelig noteres i bogen for sådanne gerninger.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Regnbede

  1. Ellen says:

    Ideen med en regntønde er god nok, men som du selv siger, rækker den vist som en skrædder i helvede med den nedbør, vi har for tiden. Og den er aldrig fuld, når man har brug for det; nemlig i meget tørre perioder…
    Overløbsbassiner (‘regnbede’ er et nyt ord for mig) er en rigtig god ide, men de kræver plads, som måske ikke altid er lige nem at finde. Jeg kan dog godt forstå, at du er lidt bekymret, hvis du bor så lavt, og ‘man’ er helt sikkert nødt til at tænke mere i afløbsbaner, så at sige, for kloakkerne har for små dimensioner, hvis disse voldsomme regnskyl er kommet for at blive.

    • Jørgen Carlsen says:

      Jeg kan se at mos i græsplænen kan rumme meget vand, når det regner, og jeg tænkte man kunne sætte en slange på regntønden og lede vandet ud på plænen. Det ville være en enkel løsning til aflastning af “systemet”, men måske kan vandet ikke løbe hurtigt nok igennem slangen.

Comments are closed.