Edderkopper og eBøger

ABC Scandinavia er nu nået til E. Det handler om edderkopper, og et par bemærkninger om eBøger

Det er lettere at få øje på edderkopper og deres spind om efteråret. For nogle måneder siden tog jeg et par fotos af et par edderkopper.

Den første havde anbragt sit spind så jeg stort set ikke kunne komme ind i min bil. Himlen bag spejler sig i bilruden.

IMG_7444

Den anden edderkop havde sørget for at festmåltidet ikke forsvandt igen. Fluen blev pakket grundigt ind.

Spider

Det er rimeligt at nævne eBøger, når det drejer sig om E, og e-bogs-læsere, som er de smarte dimser, der gør det muligt at have mængder af litteratur med sig på meget lille plads – og det formodes at udbredelsen af dem vil blive ganske stor. Jeg er ikke selv begyndt at læse eBøger på andet end komputeren eller udskrevet.

Har du erfaringer med e-bogs-læsere? Hedder bøgerne eBøger stavet sådan?

Her er linket til andre deltageres indlæg i bogstavlegen.

Previous Post

Rystende information om handelsskoleelever

Next Post

Tjene penge online

Comments

  • Inge
  • December 3, 2010

  Edderkopper og deres spind er imponerende.. undtagen om morgenen på vej ud til cyklen, hvor Hr. eller Fru Kop har lagt spind ud i hovedhøjde mellem de to buske jeg skal passere. E-bøger er ikke en del af min hverdag endnu.. men jeg vil ikke sværge på at de aldrig bliver det. Indtil videre har jeg først for ganske nyelig opdaget lydbøgernes forunderlige verden. Jeg downloadede min allerførste bog til min mobil, for 2 uger siden, og nyder at lytte til bogen på vej frem og tilbage i toget. Nu ser jeg pludselig hvem jeg rejser sammen med, og hvordan vejret er udenfor togvinduerne.

  1. Jeg har lært mig at føre hånden igennem først når edderkopperne blokerer vejen med deres spind – trist for dem at de ødelægges, men det er ikke så sjovt at få hovedet filtret ind i dem. God ide med lydbøger.

 1. Flotte edderkopper og rigtigt godt valg for bogstavet E. 🙂

  1. Tak for det.

 2. Aha, så ni kallar dom edderkoppar, vi säger spindlar på svenska – närmare bestämt så verkar detta vara en Korsspindel, Araneus diadematus. Det ser man på det “vita korset” den har. På Engelska kallas den bara för “European garden spider”. Den verkar vara ganska vanlig på våra breddgrader, i alla fall ute på landsbygden. Vi har en hel del ute på sommarön. Men vi har inte lyckats ta ett så fint foto som du har 🙂

 3. Huff! Dette er desidert de krypene jeg liker aller minst!
  Men må bare innrømme at du viser gode bilder av dem!
  Takk for hilsen! -Margit-

 4. Flotte billeder af edderkopperne, nej det er ikke så rart at blive viklet ind i deres spind..Jeg har ikke prøvet det med e-bøger ved egentlig slet ikke om jeg kan downloade dem til ipod..? Det må undersøges…;-D og tak for hilsen på min blog…

 5. Kjempestilige edderkoppbilder! Klare og tydelige. Morsomt at vi valgte edderkopp begge to. 🙂

 6. Edderkopper er ikke lige mit yndllingshusdyr, men dine billeder af en af slagsen er knaldgodt ramt.
  Ebøger er vist ikke helt det samme som lydbøger – sidstnævnte har jeg ikke kunnet undvære de sidste 12 år, men førstnævnte er nok noget lidt andet. 🙂

 7. Fantastisk flotte bilder. Det er utrolig fasinerende å se når en edderkopp fanger byttet sitt! Tusen takk for den koselige kommentaren på bloggen min i dag, klem fra Anette 🙂

 8. Edderkopper får de små hår til at rejse sig hos mig….Jeg har lært med tiden at beherske min hysteriske angst, men vild med dem bliver jeg aldrig.
  E-bøger er ikke kommet til mig endnu. Jeg elsker nemlig fornemmelsen af en bog mellem hænderne, duften, vægten, det at vende siderne, at bogen med tiden bliver slidt og så videre og så videre.
  Ha’ en dejlig weekend 🙂

 9. Edderkoppen er jo ganske nyttig 😉
  Den fanger fluer og mygg…ja alle de plagsomme innsektene jeg ikke setter stor pris på 😉 Så edderkoppen er en venn av meg 😉
  Takker for kommentar hos meg 😉

  • Mona
  • December 5, 2010

  Superfina bilder på spindlarna!

 10. Et godt valg til E ,Edderkoppen er spændende, jeg har set den side i dagevis og vente på sit bytte,jeg troede den var død, nej nej den ventede bare.

 11. Skikkelig bra bilder!
  Jeg kan ikke si at jeg liker edderkopper, men jeg innser deres nytteverdi med at de tar fluene så jeg tar dem ikke bort og kan godt ha dem omkring.

  Takk for kommentar hos meg,
  fint at sjokoladene fristet – ha en fin søndag 🙂

 12. E-bøker kommer mer og mer, men jeg gjør som edderkoppen og venter til det kommer en beleilig nært.

  Ha en fortsatt fin søndag 🙂

 13. Fine billeder af edderkopper! Selv om jeg nærmest hader det dyr, kan jeg godt se, at de er flotte på billeder. Når jeg går ned i cykelkælderen er det godt at have en hånd forrest, for jeg bryder mig ikke om at blive spundet ind.

  Helt som du undrer jeg mig over, hvordan man korrekt staver til e-bøger!

 14. Tak for alle kommentarerne. Meget interessant er det naturligvis at se de stærke rationelle og irrationelle følelser der knytter sig til de små ufarlige edderkopper vi har i Danmark.

Comments are closed.